Saat paling perit adalah bila kau mahu menangis

Tapi—

tak setitis airmata pun sudi keluar.


Tuhan.
Aku pedih .
Hati aku menangis.
Dalam diam. (via gadispianist)
Anonymous asked:
Cinta cara islam. Macam mana nak apply prinsip ni sedangkan berlambak social network sekarang? Nak lupakan still boleh nampak si dia.

literatureboy:

Cara hardcore: buang semua benda yang berkaitan dengan dia. ada berani? Jika berani, tabik spring!~ *Joking*

Cara softcore (pelik je bunyi): pegi main buai di taman… heheh….

For me, there’s no such thing berchenta cara Islam.

Oleh kerana masyarakat sudah terbiasa dengan cerita korea, cerita america, cerita drama, akasia, bla bla bla…

Sebenarnya dogma itu telah ditanam dalam jiwa remaja hingga ke dewasa, mengatakan cinta itu sebegitu rupa. eh, betul ke??

Kita hanya tersalah letak feeling, parking di tempat yang tidak sepatutnya. Ohh, ye ke?

Tepuk dada tanya iman,
al-Quran telah disempurnakan Tuhan.

Mohon saudara/ri untuk memahami
makna surat cinta dari Ilahi.


terkadang.


insaf hanya dalam tumblr.


cc to diri sendiri  T.T (via gulagulagetah)

floralls:

lilac hem (by Everything is magic)
menunggu tapi tak mengharap
(HF,15/08/2014)

Menunggu. Tapi ade jugak mengharap. Hiks.

(via heureuxevila)

(Source: hannahfilzah)

Kurang membaca membuatkan idea juga berkurang. Hmmph.
(via lompatsetinggimungkin)

Dan terlebih membaca pula membuatkan idea berserabai kusut dan masai dalam fikiran. Tapi tak mengapa sekurangnya idea sedang dan bakal dihasilkan. Cuma tunggu masa.

(via sembangkencang)
Tudung labuh..
Bukan untuk mereka yang terpilih.
Tapi untuk mereka yang memilih..

(via gadistudunglabuh)

Lelaki suka menguji sama ada kita hanya layak dijadikan mainan atau dijadikan pendamping seumur hidup. Dia menilai melalui cara kita melayani kata-katanya.

Bagaimana?

Kalau kita terhegeh-hegeh dan senang percaya, dia akan main-mainkan perasaan kita dengan ayat-ayat keramat. Kalau kita ada prinsip, dia akan hormat kita.

Prinsip?

JAUHI DIRI KU,DEKATI WALI KU.

Hanya lelaki yang berani jumpa wali terus, layak kita tabik kejujurannya. Dia buktikan dia betul-betul serius mencintai kita. Dia tiada peluang langsung untuk permainkan kita.


Novel Cinta High Class (via angahalim)